31 Ocak 2018 Çarşamba

HÜKÜMETE SORULUR: Palikarya bakanı "Türkiye Cumhuriyeti Kara Sularını İhlâl Ederek" KARDAK Kayalıklarına yaklaşıp çelenk atmak istediği halde!.. "NEDEN VE NİÇİN" Gemisi müsadere edilip, Bakan ve maiyeti tutuklanarak AYVALIK ve/veya DİDİM Mahkemelerine çıkartılmadı?...

Son dakika: 
PALİKARYA (YUNANLILAR)
KÜSTAHLIK VE TAHRİKTEN VAZGEÇMİYOR!.. Ortaya çıktı...
Bir yanda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’deki terör gruplarına yönelik Zeytin Dalı operasyonu devam ederken; Diğer taraftan, ezel-ebed Türk ve Türkiye düşmanı palikarya  Yunanistan’ın Ege’deki provokasyoları da bitmek bilmiyor.
Bu kez de bir Yunan karakol gemisinin Bizans bayrağı takarak İzmir Karaburun yakınlarına geldiği ve burada Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait gemileri, alçakça ve küstahça taciz etmeye yeltendiği; Türkiye Cumhuriyeti karasularında olmasına rağmen, lâyık oldukları biçimde mukabele edilmediği; Gemiye el konulmadığı ve personelinin tutuklanmadığı ortaya çıktı.
BİZANS BAYRAĞIYLA GELDİLER
Yunan Savunma Bakanı önceki gün Kardak kayalıklarına çelenk bırakmaya çalışmış ancak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik unsurlarının baskısıyla bunu gerçekleştiremeden bölgeden ayrılmak zorunda kalmıştı. Ege’de gerginliği tırmandırmaya yönelik benzer bir girişimin de İzmir Karaburun açıklarına yaşandığı ortaya çıktı. Machitis isimli Yunan karakol gemisi Bizans bayrağı takarak Karaburun açıklarına geldi. Burada eğitim faaliyeti yürüten Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı gemilere yakın geçiş yaparak programını bozma girişiminde bulunan geminin provkasyon ve tahrik girişimi Türk Deniz Kuvvetleri gemilerinin soğukkanlı ve caydırıcı mukabelesiyle boşa çıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder