7 Ekim 2017 Cumartesi

“Yerli, Yerel ve Milli, Orijinal Tohum” karşıtı menfur ihanet şebekeleri, Tohum Islah İstasyonlarını kapatan devşirmeler ve bunlara yardım ve yataklık eden “organize” insanlık düşmanları utansın!..

DÜNYADA TEK ÖRNEĞİ ANTALYA'DA! 
20 YIL ÖNCE BULUNDU!
Bir yanda, dünyanın en nadir faunası ve en değerli bitki örtüsüne sahip Türkiye Cumhuriyeti'nin bu doğal Milli Servetini, gücünü ve geleceğini yok etmeye çalışan amansız düşmanlar; Dahili ve harici bedhahlar, diğer tarafta: Büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla "yerel, yerli, orijinal ve milli" değer ve varlıklarımızı korumaya çalışan bilim insanları.. İşte, millet olarak gurur duyacağımız ve her daim şükranla anacağımız sevindirici bir gelişme. Antalya’da türünün tek örneği olan bir susam çeşidi bulundu. 20 yıl önce bulunan ve bilim adamlarının üzerinde çalışma gerçekleştirdiği türün, Amerikan ince kabuklu (papershell) susamından daha verimli olduğu gözlendi.
NİTELİKLİ DOLANDIRICI; YANKESİCİ, TÜRK, TÜRKİYE VE İNSANLIK DÜŞMANI GDO MAFYASININ ZEHİRLİ MALI DEĞİL!.. YÜZDE YÜZ YERLİ VE MİLLİ FAUNA  
Antalya’da türünün tek örneği olan bir susam çeşidi bulundu. ‘Kırılgan Kapsüllü Susam’ ismi verilen türün üzerinde ise 20 yıllık bir çalışma gerçekleştirildi. Geliştirilen yeni türe, biçerdöverle hasat yapılma özelliği verildi ve bu sayede aynı karakteristik özelliklere sahip olan Amerikan ince kabuklu (papershell) susamından daha verimli olduğu gözlendi. TÜBİTAK’ın da desteklediği buluşla birlikte, Türkiye’de son yıllarda düşüşe geçen susam üretiminin artırılması ve yurt dışından ithalin de önüne geçilmesi hedefleniyor.
MEDAR-I İFTİHAR PROJE "AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ, TARLA BİTKİLER BÖLÜMÜ" NE AİT
1997 yılında kapalı susam mutant türünü keşfeden Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Musa İlhan Çağırgan, tür üzerinde üniversitede proje çalışmalarına başladı. 2004 yılında ise yine kabuğu çabuk kırılan özel bir mutantı keşfeden Çağırgan, bu tür üzerinde de yaklaşık 13 yıllık bir çalışma gerçekleştirdi. Çağırgan, ‘Kırılgan Kapsüllü Susam’ ismini verdiği tür üzerinde yeni bir kapsül geliştirerek, ürününü Amerikan ince kabuklu (papershell) susamıyla karşılaştırdı ve hasat için daha elverişli olduğunu gözlemledi. Uluslararası Atom Enerjisi Kurum (IAEA) ve TÜBİTAK da destek verdiği projesinin ürününü basın mensuplarına tanıtan Çağırgan, yeni türün, biçerdöverle hasat edilirken, tohumları zedelenmeden harmanlanabileceğini, sapları ve kapsülleri ince olan mutant sayesinde de susamın tohum/sap oranı artırılarak az girdi ile çok ürün elde edilebileceğini ifade etti.
“Yerli, Yerel ve Milli, Orijinal Tohum” karşıtı menfur ihanet şebekeleri, Tohum Islah İstasyonlarını kapatan devşirmeler ve bunlara yardım ve yataklık eden “organize” insanlık düşmanları utansın!..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder