9 Ekim 2017 Pazartesi

Müttefikten Misilleme ve Terör-Tedhiş (Kürt-İsrail) Koridoru Engellemesine Karşı Açık Tehdit Resti

ABD'DEN BOMBA TÜRKİYE KARARI
ABD Türkiye'ye yönelik vize işlemlerini durdurduğunu ve "süresiz olarak" askıya aldığını açıkladı. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçiliği tarafından yapılan, konuyla ilgili açıklamada bu kararın nedeni "güvenlik" olarak açıklandı...
ABD, 09 Ekim 2017 Pazartesi günü itibarıyla geçerli olmak kaydıyla (şu an yürürlükte) Türkiye'ye yönelik vize işlemlerini durdurduğunu ve ucu açık biçimde (süresiz) askıya aldığını açıkladı. ABD Büyükelçiliği tarafından 08 Ekim 2017 Pazar günü yapılan açıklamada bu kararın nedeni "güvenlik" olarak açıklandı.
ABD'de okuyan ve tedavi gören Türk vatandaşlarının bu karardan olumsuz etkilenmesi bekleniyor. ABD'nin halihazırda vize başvurusunu durdurduğu ülkelerin arasında İran, Libya, Suriye, Yemen, kısmen Belarus, ve Kamboçya bulunması da sosyal medyada tartışma yarattı.
TÜRKİYE'DEN MİSİLLEME
Öte yandan ABD’nin Türkiye'den vize başvurularının askıya alındığını açıklamasının ardından Türkiye de ABD vatandaşlarının vize başvurularını askıya aldı. Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nin yaptığı yazılı açıklamanın ise ABD'nin yaptığı açıklamayla kelimesi kelimesine aynı olması dikkat çekti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder