15 Ağustos 2017 Salı

Bu cürmü işleyen caniler derhal yargı önüne çıkartılmalı ve PYD müttefiki ABD inşaatı mühürlenmelidir.

BAZI “ATATÜRK DÜŞMANI VE VATAN HAİNLERİ” TARAFINDAN
AOÇ ARAZİSİ YILLAR ÖNCE GİZLİCE “AMERİKA’YA” SATILMIŞ!..
Basında şok bir haber: Atatürk Orman Çiftliği Arazisinden 37 Bin Metrekare Alan 'Büyükelçilik Binası İçin ABD'ye Satıldı' Bunu fırsat bilen Melih Gökçek ise o tarihi mirası paramparça etti. En komik olanı da oyuncakçı dükkânları yapmış olması!..
TÜRK TARIMI YOKEDİLDİ
ÜSTÜNE BETON DÖKÜLDÜ
Gazete ve ajans haberleri ile sosyal medya portallarında yaklaşık bir haftadır: 1925 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla, Türk tarımına öncülük etmesi için kurulan “Atatürk Orman Çiftliği” arazisinden 37 bin metrekare alanın yeni büyük elçilik binası yapılmak üzere ABD'ye satıldığı aktarılıyor. Basına yansıyan bilgilere göre Mimarlar Odası Ankara Şubesi satış protokolünü istedi ancak bu talep ‘ticari sır’ denilerek reddedildi. 
Arazinin çevresi yüksek tel örgü ve duvar ile çevrildi.
Özellikle Sözcü'den Yavuz Alatan'ın haberine göre: Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk’ün arazisi üzerinde inşa faaliyeti sürdürülen büyükelçilik alanında, otopark ve sosyal tesisler de bulunacak.
Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Bu alan Atatürk Orman Çiftliği arazisi iken, 12 Eylül darbesinden sonra Kenan Evren'in imzasıyla (kamu yararına kullanılmak kaydıyla) Gazi Üniversitesi'ne eğitim alanı olarak devredildi'' dedi ve şöyle devam etti: “Daha sonra Gazi Üniversitesi bu araziyi TOKİ'ye devretmiş. Sonrasında da arazi ABD Büyükelçiliği'ne satılmış. Bu süreç Atatürk Orman Çiftliği arazilerinin nasıl talan edildiğini de gösteriyor. Arazinin, ABD Büyükelçiliği'ne satılması sürecinde, Bilgi Edinme Kanunu'na göre satış protokolünü istedik, ‘ticari sır' diye vermediler. Bir üst kurula şikâyet ettik, onlardan da bilgi edinemedik, hukuksal süreç başlattık. Yargı yoluyla bize imzasız mühürsüz bir protokol gönderdiler.” Atatürk Orman Çiftliği'nin her bir metrekaresinin değerli olduğunu vurgulayan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı “Atatürk Orman Çiftliği arazileri amacı dışında kullanılamaz. Dava açmak için süreci takip ediyoruz'' dedi.
Çiftlik, Atatürk tarafından Hazine'ye bağışlanmıştı...
CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Birgün gazetesinde kaleme aldığı "Atatürk Orman Çiftliği yönetmelik değişikliği ile talan edilecek" başlıklı yazısında Sayıştay raporlarını işaret etmiş ve şöyle demişti:
"19 Haziran 1933 tarihli ve 2431 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2307 sayılı Kanun ile Atatürk’ün vefatından sonra kardeşi Makbule Hanım’ın mirasından saklı payı talep edememesi hükme bağlandı. Atatürk’ün kendi kardeşinden bile esirgeyerek halkımıza emanet olarak devir ve teslim ettiği çiftliklerin ne yazık ki tam bir yağmanın, talanın hedefi haline geldiği Sayıştay’ın raporlarında açıkça ortaya konuluyor. (...) Atatürk Orman Çiftliği, sadece bir tarım işletmesi veya bir yeşil alan değil toplumsal bir bellek alanıdır. Atatürk Orman Çiftliği arazilerinin peşkeş çekilmesine izin veremeyeceğiz. Bu toprakların amacı dışında kullanılmasına izin verenlere, kullananlara, talan edenlere, Atatürk’ün vasiyetini ihlal edenlere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz." Diğer taraftan, bütün bu girişimlere ve tedbir gayretlerine rağmen: Balgat Mahallesi Çukurambar semtindeki geniş arazide inşaat çalışmaları “Milli şuur, manevi değer ve mukaddeslerine sahip ve saygılı Aziz ve Necip Türk Milletine Meydan okurcasına” tam bir arsızlık, edepsizlik ve küstahlıkla sürdürülüyor... Öncelikle: “Atatürk’ün arazisini, Türk düşmanı Amerikalılara satan; Bu satıştan haberdar olduğu halde; Bütün yasal yollara ve Türkiye Cumhuriyeti Mahkemelerine başvurmak suretiyle engel olmayan yetkili ve sorumlular ile bu iğrenç yolsuzluk, suiistimal, adi tasarruf ve menfur hadiseye seyirci kalan muhalefete lânet olsun. Her şeye egemen Rab bin türlü belâlarını versin inşallah…”  Hatırlayın lütfen!.. Marmara Köşkü de geçtiğimiz sene yıkılmıştı. Atatürk’ün çiftlik evi olarak bilinen yapının yıkımı tepkilere ve 'tescilli kültürel miras yok edildi’ eleştirilerine neden olmuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder