14 Haziran 2017 Çarşamba

SON DAKİKA... ABD ŞOKTA!.. TERÖR TERS TEPTİ, NAMLU SAHİBİNE DÖNDÜ KONGRE ÜYELERİNE SİLAHLI SALDIRI... YARALILAR VAR

ABD ŞOKTA!.. 
TERÖR TERS TEPTİ, NAMLU SAHİBİNE DÖNDÜ. KONGRE ÜYELERİNE SİLAHLI SALDIRI... 
YARALILAR VAR
ABD'nin Washington kentinde düzenlenen silahlı terör saldırısında ABD'li Kongre üyesi Steve Scalise vuruldu. Reuters haber ajansı 15 ile 25 arasında Kongre üyesinin olayın gerçekleştiği esnada bölgede bulunduğunu aktardı. Uzun namlulu otomatik silah kullanan terörist saldırganın olaydan hemen sonra, çok kısa bir sürede gözaltına alındığı ifade ediliyor. Beyaz Saray'ın açıklamasında Başkan Trump'ın vahim olayla ilgili gelişmeleri takip ettiği ve olaydan 'derin bir üzüntü' duyduğu belirtildi. Anarşi, terör ve tedhiş olayında 5 kişi yaralandı. Ayrıca, Texaslı Kongre üyesi Roger Williams'ın da saldırı esnasında yaralandığı belirtildi. ABD'li Kongre üyelerinin YMCA beyzbol sahasında maç yaparken silahlı saldırı gerçekleşti. Olayda Temsilciler Meclisi üyesi Steve Scalise vuruldu. Aralarında Scalise'in danışmanlarının da bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı. CNN'in haberine göre 50-100 kurşun sesi duyuldu.
UZUN NAMLULU TAM OTOMATİK TÜFEKLE ATEŞ EDİLDİ
Alexandria Polis Departmanı, Twitter'dan yaptığı açıklamada yaralıların "mümkün olan en kısa süre içinde" hastaneye kaldırıldığını ve derhal tıbbi müdahalenin başladığını duyurdu. Scalise'nin ve silahlı saldırıda yaralanan iki polis memurunun durumunun 'stabil' olduğu ifade edildi. Polis, silahlı saldırının yaşandığı bölgeyi güvenlik çemberine alırken, olaya başlangıcından 3 dakika sonra müdahale edildiğini açıkladı. Fox News'a bilgi veren Cumhuriyetçi Senatör Mike Lee, Scalise'in kalçasından vurulduğunu ve durumunun iyiye gideceğini söyledi. Lee, saldırganın tüfekle ateş açtığını ifade etti.
"10 DAKİKA BOYUNCA ATEŞ ETTİ"
ABD Başkanı Donald Trump'ın olay konusunda anında bilgilendirildiği belirtildi. Terörist saldırganın olay yerinde gözaltına alındığı ve zararsız hale getirildiği ifade ediliyor. ABD'li Senatör Jeff Flake ise saldırganın olay yerinde polis tarafından vurulduğunu ifade etti. Flake, saldırganın orta yaşlı, beyaz bir erkek olduğunu söyledi. Flake, saldırganın 10 dakika boyunca sürekli ateş ettiğini söyledi. Trump, olay ile ilgili tweet'inde "İyi bir dost ve vatansever Louisiana'dan Cumhuriyetçi Steve Scalise, kötü yaralandı fakat tamamen iyileşecek. Düşüncelerimiz ve dualarımız onunla" ifadesini kullandı. ABD’de bazı Kongre üyeleri, yıllardır başkentte faaliyet gösteren bazı yardım kurum ve kuruluşlarına para toplamak için, "sivil toplum kuruluşları yararına" beyzbol maçı yapıyor. Scalise de 1909’dan bu yana düzenlenen etkinlik öncesi antreman yaparken vuruldu.
STEVE SCALISE KİMDİR?
1965 doğumlu Scalise, ABD Temsilciler Meclisi üyesi. Scalise, Temsilciler Meclisi'nde partisinin grup başkanı ve Louisiana eyaleti temsilcisi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder