21 Temmuz 2016 Perşembe

Türk Dünyasından bir Yıldız kaydı. TÜRKOLOG, PROF. DR. KÂZIM MİRŞAN RAHMET-İ RAHMAN'A YÜRÜDÜ

ÜNLÜ TÜRKOLOG VE GÜNÜMÜZ; ONURLU, SORUMLU VE ÂLİM "TÜRK BÜYÜKLERİNDEN" PROF. DR. KÂZIM MİRŞAN VEFAT ETTİ‏
"Üstadım KÂZIM  MİRŞAN, bugün maddî dünyayı terk etti ve ölümsüzler arasındaki yerini aldı. Yaşamında gerektiği kadar takdir edilmedi.
Büyük, geniş dil bilgisi ve yakinen tanıdığı Orta Asya’nın kendisine vermiş olduğu imkânlarla, atalarımızın yazıyı bulduğunu keşfetmiş ve dünyanın dört bucağına göçlerle yayılmış olan Ön-Türkçeyi okuyarak büyük bir Türk kültürüne sahip olduğumuzu yazı denen görsel belgelerle ortaya koymuştu.
Türk Tarih ve Kültürü’nü Türkçe bilmeyen Batılılar’ın kaynaklarından öğrenmiş olan akademisyenlerimizin bu kötü alışkanlıklarıyla Batı’nın tanıtmadığı Mirşan için, “Biz onu kabul etmiyoruz” demişlerdi.
İçlerinden hiç biri Türk Kültürü’nü doğduğu yerde, Orta Asya’da ve doğduğu dil olan Orta Asya Türkçesinden öğrenmemişti. 39 Orta Asya Türkçesinin henüz farkına varmışlar ve öğrenmek zahmetine katlanmaya başlamışlardır…
Batı nihayet Anadolu’yu keşfetmiş ve kendi kökenlerini oluşturan eski Grek kültürünün geç kalmış bir kültür olduğunu farketmiş ve ondan vazgeçmiştir.
Batılıların, Anadolu’da karşılarına bir diğer ölümsüz Türk, Servet Somuncuoğlu ile Kâzım Mirşan’ın çıkacağından henüz haberleri yoktur. Şu anda Anadolu dilini aramaktalar…
Dağlara taşlara yazılmış ve Servet Somuncuoğlu’nun ortaya çıkarmış olduğu yazıların Ön-Türkçe olduğunu ve Kâzım Mirşan tarafından okunduğunu pek yakında öğreneceklerdir.
İşte o zaman Kazım Mirşan’ın değeri Batılılar tarafından ortaya konacak ve akademisyenlerimiz de bu gerçeği Batı’dan öğrendikleri için Kâzım Mirşan’ın değerini itiraf etmek gereğinde kalacaklardır.
Üstadım!
Rahat uyuyunuz. 
Ortaya koyduğunuz belge ve bulgular, dünya tarihinin yeniden yazılması gerçeği,  evrensel kültürü başlatan Ön-Türk kültürü çalışmalarınız sayesinde geniş kitleye yayılmaktadır.
Onu yaymaya devam edeceğiz. Gençler arasında bulgularınızın  değerini fark edenler Ön-Türk yazılarını aramakta ve bu bir “hobby” seviyesini aşmaktadır ki  gençliğin kültürümüze sahip çıkması, bu sahip çıkılacak kültürü sizin vermiş olmanız, değerinizi gençlerimizin takdir ettiklerini gösterir.
Nûr içinda yatınız. Eseriniz her gün daha çok yayılacak ve takdir edilecektir.
Ve bir gün heykelinizin de dikildiğini göreceğiz.
Ellerinizden öper, yaşamınızda ellerinizi öpmeme engel olanları lânetlerim.
Öğrenciniz HALÛK TARCAN
Yorum: Büyük Türk buduncusu, yakın bir gelecekte büstü dikilecek ve tarihe altın harflerle geçecek bir tarihçiydi. İnsanlığın uygarlık tarihinde, o tarihin atası olan Türk kimliğinin aslında ne olduğunu, o yüce tarihi 21 yüz yılda adeta yeniden yazarak, tarihe bir kere daha armağan etmiştir. Rahmetlerle, nurlar içinde uyusun... Serendip Altındal
ÜNLÜ TÜRKOLOG-PROF. DR. KAZIM MİRŞAN V‏EFAT ETTİ
KAZIM MİRŞAN KİMDİR? 
(04 Temmuz 1919 – 20 Temmuz 2016)
Doğu Türkistan’ın İli Nehri üzerinde kurulu Gulca kentinde, 4 Temmuz 1919’da dünyaya geldi. Öğrenimini bir bölümünü burada tamamladı. Daha sonra, 1932’de öğrenimine İstanbul’da devam etti. Boğaziçi Lisesi’nden mezun olduktan sonra 1940’ta Yüksek Mühendis Mektebine girdi. 1942’de üçüncü sınıftayken Almanya’ya giderek Berlin’de “Technische Schule”‘de okudu. 1946 yılında Türkiye’ye döndüğünde tekrar başlatılan Irkçılık - Turancılık Davasına tanık olarak çağırıldı. İstanbul Teknik Üniversitesi olarak adı değiştirilmiş olan Yüksek Mühendis Mektebinde, inşaat yüksek mühendisliğini okumaya devam ederek 1947’de mezun oldu.
İnşaat mühendisi olarak Almanya, İsviçre ve Türkiye’de çalıştığı sırada hobi olarak eski Türkleri ve tamgaları, Türk izlerini araştırmaya başladı.
Almanca, Rusça, İngilizce ve Türk lehçeleri (Tatarca, Özbekçe, Başkurtça, Tarançıca, Kaşkarlıkça (yani Uygurca), Kazakça, Kırgızca, Azerbaycanca, Türkiye Türkçesi ile kendi ana lehçesi olan, Tümenlikçe) dışında Yunanca, Latince, İtalyanca’yı meslek araştırmalarına yarayacak kadar bilen Prof. Dr. Mirşan, hayatının büyük bir kısmını Ön Türk tarihi ile ilgili araştırma ve çalışmalara adadı.
O'NU UNUTMAYACAĞIZ.
NUR VE HUZUR İÇİNDE YATSIN.
ALLAH (CC) RAHMET VE MAĞFİRET EYLESİN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder